SKRIVET: 2010-06-20, kl 23:36:05 | PUBLICERAT I: Allmänt
Underbara dag!SKRIVET: 2010-06-15, kl 14:52:33 | PUBLICERAT I: make up
88 palette matt
Bild lånad från Sara ♦
För några veckor sedan fick jag hem denna 88 palett med matta skuggor ifrån Kosmetikan. Übersnabb service & bra kundbemötande. Har provat paletten några veckor, och känner att jag nu kan ge den ett rättvist betyg. Jag tycker att alla skuggor förutom de två mörkblå håller nästintill samma klass som MUS. Hög pigmenterade, lätt jobbade skuggor för en liten peng. De rosa skuggorna sitter som berget, vilket gillas ♥ Funderar på att även beställa hem den skimriga paletten snart. : )
SKRIVET: 2010-06-09, kl 21:17:29 | PUBLICERAT I: Allmänt
Nouba 63
Igår cyklade jag en mil och lite där till. Har varit svin nöjd hela dagen då första uppförsbacken igår höll på att ta kål på mig, tills jag läste att Camilla gjort detsamma. Haha =P Igår kom jag hem med min absoluta favvo läppenna (Noubas i färgen 63, används på bilden) från salongen. Så nu kan jag lova att ni kommer att se mig i rosa läppar ett långt tag framöver ; )
SKRIVET: 2010-06-08, kl 10:33:12 | PUBLICERAT I: Kök
Rabarberpaj
Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform. Strö på lite socker.
Smält 150 g smör
häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen
Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.
Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljvisp eller glass.
SKRIVET: 2010-06-07, kl 23:23:35 | PUBLICERAT I: Allmänt
Gozebäbiz
Det är löjligt hur fort man kan börja tycka om en annan indevid. Lovade mig själv innan Prinsessan kom till oss att jag aldrig skulle bli en pinsam djurägare som gullar med sin katt (som aldrig svarar tillbaka) i timmar per dag. Ändå kan jag komma på mig själv säga: 'mehhn godisbäääbiz, vad gööölu?' inte äta upp maaammas blommoj' i världens töntigaste röst. PuZziZzarR ElLeR nÅgOt ♥
SKRIVET: 2010-06-06, kl 19:45:47 | PUBLICERAT I: Allmänt
Gino med rabarber?SKRIVET: 2010-06-03, kl 23:16:54 | PUBLICERAT I: Kök
HallonmousseIngredienser för 4 portioner
Börja med att göra chokladfomarna till hallonmoussen genom att temperera choklad. ( smält 100 g. vit choklad, ta av den smälta chokladen från plattan och rör ned 200 g. finhackad vit choklad.) Klipp 5 cm bitar av ett Oh-papper. Bred den smälta chokladen jämt över de klippta Oh-papprerna och låt chokladen stelna till. Rulla försiktigt ihop de tempererade chokladfyllda Oh-papprerna till fyra cylindrar och tejpa ihop dem på cylinderns utsida. Låt stå på en flat tallrik i kylen i cirka 2 timmar. Fyll sedan cylindrarna med hallon moussen och låt se yttligare stå 1-2 timmar i kylen. Färdig att severa !
200 gram | hallon |
2 st | gelatinblad |
3 dl | vispgrädde |
0,5 dl | florsocker |
- Hallonmousse: Mixa hallonen till puré. Sila bort kärnorna.
- Låt gelatinet ligga i kallt vatten ca 10 minuter. Krama ur. Smält gelatinet försiktigt på svag värme med 1/2 msk vatten.
- Vispa grädden löst med sockret. Blanda med hallonpurén.
- Rör ner ca 2 msk av hallongrädden i det smälta gelatinet. Det får inte vara för hett. Rör ner gelatinblandningen i hallongrädden. Blanda väl.
- Fördela moussen på kakbottnarna. Ställ dem i frysen. Ta fram bakelserna minst 30 minuter före servering. Ta loss plastremsan direkt och garnera med choklad och bär.
SKRIVET: 2010-06-02, kl 17:00:09 | PUBLICERAT I: make up
Dagens
Tänkte lite på min käre sambo idag när färgerna till dagens make up skulle väljas. Grönt framhäver min bruna ögon (som annars kan se lite blaskiga ut, eftersom att dé är melerade) mer än någon annan färg, och eftersom att Prinsen gillar när mina ögon ser bruna ut - så blev det såklart massor av gröna nyanser från den matta 88 paletten =)
Bas: Maybellin satin foundation i färgen sand samt lös pudret cream från MUS. På kinderna har jag MUS rouge Sand.
Ögon: 3-4 färger från den matta 88 paletten samt MUS M/s Famous vid ögonbrynet. Isadoras svarta eyeliner, Max factors 2000 calorie mascara samt MUS ögonpenna snow flake har också använts.
Läppar: Gamla favoriten potgloss way från MUS. : )
På fredag har jag en kund på salongen som önskar sig en brun make up. Spännande , då jag nästintill själv aldrig använder bruna nyanser förutom M/s Kakaw till mina bryn : )
SKRIVET: 2010-06-01, kl 21:57:46 | PUBLICERAT I: Allmänt
Salami Sallad
Bland det bästa med sommaren är alla sallader. Stora som små, tjocka som smala frukt eller salta. Ja, jag tror ni fattar var jag vill komma ; ) Och idag blev det inget undantag.
Idag blandade jag ihop en sallad av:
Italiensk Mix
Kalamata Oliver
Fårost
Rödlök
Gröna Vindruvor
Soltorkade vindruvor
vitlöks salami
peppar salami
Torkade tranbär
Sparris
Och toppade det hela med hallon balsamvinäger. Har en glad prins här, som längtar till sin matlåda imorgon vill jag lova. Och gnäller om lite massage , så här skall de stora lovarna värmas upp *haha*
SKRIVET: 2010-06-01, kl 15:12:18 | PUBLICERAT I: Allmänt
Mörk chokladpannacotta
[Fotad med mobilkamera, därav den dåliga kvallan]
Tjenixen Sixten ! Klev upp strax efter Prinsen rullade iväg från parkeringen i morse (klockan var då strax över sex & jag var pigg som en mört). Sedan dess har jag gjort scones, hallonmousse & mörk chokladpanacotta. Jag hoppas innerligt att hallonmoussen kommer att hålla formen ända tills prinsen kommer hem ikväll, ha ha. Nu ska jag springa ned till företaget & göra massor av balnaglar : ) Later ♥